Mijn favorieten

Uw huis verkopen

Een stuk gemakkelijker met een makelaar van Van Kessel & Van Gellicum


U hebt besloten om uw huis te verkopen. Het liefst wilt u dat het verkoopproces zo soepel mogelijk verloopt en dat u een mooi bedrag krijgt voor uw woning of appartement. Maar wie kan u daar het beste bij helpen? Veel mensen kiezen voor een makelaar van Van Kessel & Van Gellicum, die allen zijn aangesloten bij de grootste brancheorganisatie in de makelaardij, de NVM. Het NVM-logo is in de loop der jaren uitgegroeid tot een keurmerk van professionaliteit en kwaliteit. NVM-makelaars aangesloten bij de vakgroep Wonen, zijn specialisten die het hele traject van aan- en verkoop van woningen voor u begeleiden. Ze signaleren, adviseren en bemiddelen van begin tot eind voor u. 
 

Onze makelaars, specialisten op elke m2

Onze makelaars kunnen u van begin tot eind bij het verkooptraject begeleiden. Uiteraard met als uiteindelijk doel een vlotte verkoop en een optimaal verkoopresultaat. Als u liever voor een afgeslankte vorm van zijn dienstverlening kiest, is dat ook mogelijk. Dit bepaalt ook de vergoeding, oftewel de courtage, die wij zullen vragen. Wij bespreken graag de verschillende mogelijkheden met u. 
 

De rol van onze makelaars bij het verkoopproces


Duidelijke afspraken maken
Het begint natuurlijk allemaal met een uitgebreid informerend gesprek waarin u met onze makelaars uw wensen bespreekt. Aansluitend geven wij u een advies op maat, gericht op uw persoonlijke situatie. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend!


De vraagprijs bepalen
Het is van belang om voor uw woning de juiste vraagprijs vast te stellen. Daarom doen onze makelaars een grondige inspectie van uw woning en een uitgebreid veldonderzoek . Wij raadplegen diverse registers, databases en andere informatiebronnen en kijken naar de bouwkundige staat en de kwaliteit van het huis. Tevens controleren wij de bestemmingsplannen en milieuaspecten. Bij appartementen kijken wij eveneens naar de status van de Vereniging van Eigenaars en het Onderhoudsfonds. 

Het publiciteitsplan opstellen
Onze makelaars beschikken over vele mogelijkheden om uw woning in de publiciteit te brengen. Van promotiemiddelen voor bij u thuis en bij ons op kantoor, diverse media zoals kranten, tijdschriften en internet tot aan open dagen en (regionale) tv. Samen met u bekijken wij wat in uw situatie wenselijk is om in te zetten. Het resultaat: een uitgekiend publiciteitsplan. 

Bezichtigingen begeleiden
Onze makelaars coördineren en begeleiden de bezichtigingen en zullen de kijker (en zijn aankopende makelaar) uitgebreid infomeren. In een persoonlijk contact met kandidaat-kopers kunnen wij er bovendien achter komen welke vervolgstappen er nodig zijn om tot een goed eindresultaat te komen. U hoeft bij de bezichtigingen niet aanwezig te zijn. Potentiële kopers voelen zich namelijk vaak vrijer om te kijken en vragen te stellen als de bewoners niet aanwezig zijn bij de bezichtigingen. 

Onderhandelingen voeren
De makelaars van Van Kessel en Van Gellicum zijn ervaren onderhandelaars. Wij begeleiden u tijdens de biedingprocedure en adviseren u over het biedingsysteem dat u het beste kunt hanteren om te komen tot een mooie prijs voor uw woning. 

Koopakte opstellen
Wanneer de onderhandelingen succesvol zijn verlopen, stellen wij een koopovereenkomst op waarin de gemaakte afspraken schriftelijk worden bevestigd en de eventuele ontbindende voorwaarden worden opgenomen. 

Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. De koper ontvangt dan een afschrift van de koopovereenkomst. Vanaf dat moment heeft de koper nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien. 

Afhandeling bij de notaris
Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt deze een datum en tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Voordat u naar de notaris gaat, zal de koper doorgaans uw woning willen inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat is. Wij begeleiden deze inspectie en kunnen, als u dat wenst, voor u de meterstanden opnemen en assisteren bij de verhuizing van nutsvoorzieningen. 

Daarna gaan wij met u naar de notaris. U bent pas officieel geen eigenaar meer van de woning als u de akte van de levering bij de notaris hebt ondertekend en deze is ingeschreven in de openbare registers bij het Kadaster.