Mijn favorieten

Dorp van de maand maart: Beesd

Het dorp Beesd is een karakteristiek en gezellig dorp. Een deel van Beesd is beschermd dorpsgezicht. Diverse bijzonderheden zijn in dit dorp te zien. Zo staat aan de Molendijk de korenmolen ‘De Vrijheid’. Aan de rand van het dorp ligt het uilen- en dierenpark De Paay. Erg leuk voor kinderen! Daarnaast is er een katholieke en een christelijke basisschool.


Ontmoetingshuis ‘Het Klokhuis’ is het trotse hart van Beesd. Dit pand biedt plek aan structurele en incidentele culturele, educatie, sociale en/of maatschappelijke activiteiten en diensten. Het doel is om een meerwaarde te creëren in de dienstverleningsstructuur, die aansluit bij de lokale wensen, behoeften en mogelijkheden. Kortom, mensen ontmoeten in een prettige sfeer.


Beesd beschikt over echte dorpswinkels, een bakker, slager, groenteboer, supermarkt. Maar ook een drogisterij en een kledingwinkel. Op korte afstand is een NS-station bereikbaar.


Op het Landgoed Mariënwaerdt komt u helemaal tot rust. Er is mogelijkheid om te wandelen in de prachtige bossen en dan kunt u aansluitend heerlijk eten bij de Pannenkoekenbakker.


Op zoek naar een woning in dit bijzondere dorp? Bekijk hier eens ons aanbod.