Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Krooiweg in Deil 4158 ES

Krooiweg

4158 ES Deil
Vraagprijs € 425.000,- k.k.
Te koop
Bel of mail ons
0345-588090

Omschrijving

Kasteel Palmesteyn op het Landgoed ‘Noordenhoek’ te Deil

Wonen in één van de twee te (her)bouwen kasteelwoningen op een landgoed met alle denkbare voorzieningen op korte afstand en de mogelijkheid om uw eigen woonwensen te verwezenlijken.

Landgoed Noordenhoek kent een rijke historie en vindt zijn oorsprong met het verdwenen kasteel Palmesteyn uit...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Kasteel Palmesteyn op het Landgoed ‘Noordenhoek’ te Deil

Wonen in één van de twee te (her)bouwen kasteelwoningen op een landgoed met alle denkbare voorzieningen op korte afstand en de mogelijkheid om uw eigen woonwensen te verwezenlijken.

Landgoed Noordenhoek kent een rijke historie en vindt zijn oorsprong met het verdwenen kasteel Palmesteyn uit omstreeks 1300. Het bezit van het landgoed bestaat van oudsher grotendeels uit cultuurgrond: vruchtbare zavelgronden op de oeverwal en vochtige uiterwaarden langs de Linge. De percelen worden gescheiden door meidoornscheerhagen, houtwallen en boom- en knotwilgenrijen. De met fruitbomen beplante dijk door het gebied, met de toepasselijke naam de Appeldijk, volgt de loop van de Linge. Nabij de kern van huize Noordenhoek ontstond een kleine parkachtige aanleg met slingerpaadjes.

De herbouw van Palmesteyn geschiedt binnen de nog bestaande slotgracht boven de middeleeuwse funderingen, op de locatie waar tot in de 19e eeuw het kasteel Palmesteyn nog heeft gestaan. Het uitzicht wordt gevormd door de oude bomen rondom het historische huis de Noordenhoek en de dijk langs de prachtige rivier de Linge. Het ontwerp zal refereren aan de oude situatie, waar na historisch en archeologisch onderzoek inmiddels een redelijk beeld van bestaat. Door de totstandkoming van het kasteel in fases, leent het zich voor een nieuw ontwerp met verschillende bouwdelen, waarin 2 of maximaal 3 woningen opgenomen zijn. De historische eenheid komt tot uitdrukking door de centrale toegangslaan, het poortgebouw en het binnenplein met gezamenlijke schuur in de vorm van een koetshuis. Met de verschillende bouwdelen en steensoorten, krijgt het ontwerp de voor kastelen en versterkte huizen zo karakteristieke uitstraling van een organisch gegroeid geheel. Door de situering van de gebouwen is in combinatie met een tuinmuur of scheerhaag een binnenplaats gecreëerd, waarmee het beeld van een in oorsprong versterkt huis mede vorm wordt gegeven. De kasteelplaats ligt in het noordelijke deel van Deil, op de grens van het buitengebied en het dorp. De directe omgeving van Palmesteyn is onderdeel van een grotere onbebouwde en groene oase binnen de dorpsbebouwing van Deil. Zichtlijnen over de dijk geven een wijds uitzicht over de uiterwaarden van de Linge.

De 2 onderliggende kavels, van respectievelijk 1730 m² en 1205 m², waarop de herbouw van de grote woningen (min. ca 1.250 m³) kan plaatsvinden, worden door de landgoedeigenaar in opstalrecht uitgegeven voor de duur van 99 jaar. De koopsom van de kavel betreft de eenmalige afkoopsom zodat er gedurende de looptijd van het opstalrecht geen vergoeding (retributie) betaald hoeft te worden (een jaarlijkse retributie in plaats van een eenmalige afkoop is echter ook bespreekbaar). Met deze opbrengsten kan de instandhouding van het Landgoed als geheel verder worden gewaarborgd. Naast de eenmalige afkoopsom is toekomstige bewoner gehouden om de betreffende kasteelwoning overeenkomstig het (gezamenlijk uit te werken definitieve) bouwplan op te richten en alle daarbij behorende kosten voor zijn rekening te nemen (de kosten van het huidige plan en de leges zijn door het landgoed gedragen). Aan het einde van de opstalrechtperiode is de grondeigenaar gehouden om de waarde van de opstallen aan de opstalhouder te vergoeden.

Verdere gegevens en uitgebreide informatie over het bouwplan alsmede de opstalrechtvoorwaarden en financieringsmogelijkheden, zijn op aanvraag beschikbaar bij ons kantoor. Er is een link verkrijgbaar om door het bouwplan te lopen.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 425.000,- kosten koper Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Ligging Aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Perceeloppervlakte 1730 m² Kadasteroppervlakte 1730 m² Aantal woonlagen 0 woonlaag Kadaster: L 193 Deil Oppervlakte 1730 m²

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.